2 Smörrebröd, rostbiff
2 tunna skivor rågbröd
sallatsblad, valfri sort
1 msk lättmajonnäs
½ dl grönsakspickles
curry
2 skivor (40 g) rostbiff
1.Finhacka lite pickles, blanda med lättmajonnäs och smaksätt med curry.
2. Lägg salladen på brödet och lägg på rostbiffen i mjuka veck.
3. Toppa med röran och pickles.
2 Smörrebröd, leverpastej
2 tunna skivor rågbröd
salladsblad, valfri sort
2 rejäla skivor (50 g) mager leverpastej
2 skivor knaperstekt bacon
skivade champinjoner
(1/4 dl vinbärsgelé )
1. Lägg sallad på brödet.
2. Lägg på skivor av leverpastej.
3. Garnera med skivade chaminjoner, knaperstekt bacon och ev lite gelé.
2 Smörrebröd, råbiff
2 tunna skivor rågbröd
strimlad sallat, valfri sort
120 g nymalen mager nötfärs
salt, peppar
2 äggulor
½ dl hackade inlagda rödbetor
2 msk hackad gul lök
1-2 msk kapris
(flagad pepparrot)
1. Lägg salladen på brödet.
2. Forma stora platta biffar, skåra dem med kniv i rutmönster och lägg biffarna ovanpå salladen.
3. Salta och peppra.
4. Lägg en äggula på varje biff och lägg högar av hackade rödbetor, lök och kapris runt gulan.
Toppa ev. med lite hyvlad pepparrot
Smörrebröd, räkor
2 tunna skivor rågbröd
2 tsk lättmajonnäs
strimlad isbergssallad
300 g räkor med skal el. 75 g skalade
skivor av färsk gurka
citronskivor
dillkvistar
1. Blanda strimlad isbergssallad med lättmajonnäs.
2. Täck brödskivor med salladen.
3. Lägg en hög av skalade räkor på varje brödskiva.
4. Garnera med gurkskivor, citronskivor och dillkvistar.
KONTAKT
tel 046-13 30 65
mobil 0708-13 65 30 gunilla.jarnblad@kostateljen.se
|